UNICEF
Adományozzon! Adományozz
most!
Segítsd az UNICEF céljait!
Válassz összeget, vagy add meg egyszeri adományod összegét.
2000 Ft
4000 Ft
6000 Ft
UNICEF UNICEF
vissza
előre

Élménybeszámolók a 2017-es Nagy Nyári Kihívásról

Bokody Katalin idén először az UNICEF Csapat színeiben indult neki egy nem mindennapi kalandnak. A Magas Tátrába indult túrázni és ezzel együtt jótékony adománygyűjtésbe is kezdett. Mind a túrát, mind a kihívást sikerrel teljesítette, mi pedig büszkén osztjuk meg veletek Kati élménybeszámolóját és az ott készült képeket:

"Augusztus 19-én délben érkeztem a Magas Tátra lábához és azonnal útnak is indultam ahhoz a menedékházhoz, ahol az első éjszakát töltöttem. A szálláson ledobtam a zsákom és még sötétedés előtt bejártam a hágóhoz vezető út első egyharmadát, hogy tudjam, másnap mire készüljek.Azonban az időjárási viszonyok sajnos lehetetlenné tették az átkelést augusztus 20-án a Vörös-torony-hágón, mivel 19-én este 6 órától 20-án este 9 óráig 10-20 perces szünetekkel folyamatosan esett/szakadt az eső (néha még havazott is). Így a hágóra való fel és lejutás életveszélyessé vált a csúszós kövek és láncos szakaszok miatt.
 
Nem ültem azonban tétlenül a szállásomon. Ha a hágót fel is kellett adni, vezetett egy másik út abba az 1960 méter magasan fekvő menedékházba, ahol eredetileg is meg akartam szállni második éjjel. Vettem hát a zsákom és nekivágtam az esőben. Az út egyre nehezebbé vált, mert a hegyekben összegyűlt eső több helyen sebes folyóként szaladt át a turistaúton.
  


Szerencsére az út felénél találkoztam egy francia és egy svájci lánnyal, így már hárman folytattuk a küzdelmet a víz ellen. Kezdetben még törekedtünk arra, hogy a bakancsunk ne ázzon át teljesen, de egy ponton aztán térdig kellett gázolni a koránt sem meleg vízben, azután pedig már minden mindegy volt. Visszafordulni akkor már értelmetlen lett volna, így az út nem vezetett, csak előre. A koradélutáni órákban érkeztünk meg a menedékházba, ami most a szó szoros értelmében menedékként szolgált a zord időjárással szemben. A délután nagy részét felszerelésünk megszárításával töltöttük. Nagyon boldogok voltunk, hogy megérkeztünk, de aggódva tekintettünk ki az ablakon. Vártuk, hogy végre elálljon az eső.
 
Másnap reggel fél 6-kor a nappal együtt keltünk és legnagyobb örömünkre (majdnem) felhőtlen ég fogadott. Elámultunk azon, hogy milyen csodálatos helyen vagyunk!

       


Elfogyasztottuk szerény reggelinket, elbúcsúztunk egymástól és mindenki ment az útjára. Én a civilizáció felé vettem az irányt, mert el kellett érnem a délutáni vonatot.

Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült a kitűzött cél. A sors különös fintorának tartom, hogy a túrámmal az ivóvíz fontosságára szerettem volna felhívni a figyelmet és pont a víz akadályozott meg abban, hogy teljesítsem. Ugyanakkor a kihívást illetően nincs bennem hiányérzet. Egyike voltam azon keveseknek, akik idén augusztus 20-án útnak indultak a Magas Tátrában.  
 
A valódi célt azonban, hála Nektek, sikerült elérni. Fantasztikus, hogy ennyien bekapcsolódtatok és adományoztatok azért, hogy a nélkülöző gyerekeken segítsetek.
 
Köszönöm!!!"
Itt tudsz sportolókra, helyszínekre vagy éppen versenyekre keresni.

AKTUÁLIS VERSENYEINK