UNICEF
Adományozzon! Adományozz
most!
Segítsd az UNICEF céljait!
Válassz összeget, vagy add meg egyszeri adományod összegét.
2000 Ft
4000 Ft
6000 Ft
UNICEF UNICEF
vissza
előre

Miért érdemes az UNICEF Csapathoz csatlakozni?

Szeretnénk nektek bemutatni Király Anikót, aki idén másodszorra folytatott adománygyűjtést az UNICEF gyermekmentő programjainak támogatására. Az alábbi interjúban a Hard Dog Race (HDR) nevű verseny kapcsán számolt be nekünk tapasztalatairól, élményeiről.Mesélnél egy pár szót kérlek magadról, és arról, hogy hogyan kerültél először kapcsolatba az UNICEF-fel?
A munkám mellett több önkéntes program résztvevője is voltam már, hiszek benne, hogy apró gesztusok, jócselekedetek, tettek is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jobbá tegyük a világot. 2017 áprilisában indultam életem első futóversenyén, a 32. Telekom Vivicittán, már az UNICEF színeiben.

Be tudnál minket avatni abba, hogy pontosan miről is szól a HDR és hogyan zajlott rá a felkészülés?
Hónapokig tartó felkészülés előzte meg a Hard Dog Race versenyt, amin  Apollóval, a szuper okos, 2 éves border collie-val vettünk részt. A versenyen a Wild távot teljesítettük, ahol egy 12 km hosszú pályán 22 akadállyal kellet megküzdenünk. Ez a verseny nem csak rólad szól, vagy a kutyádról, hanem kettőtök együttműködéséről is. Hat láb és két szív együtt küzd végig. Sok futó és erőnléti edzés előzte meg a versenyt. Változatos terepeken készültünk Apollóval, az edzéseken és a versenyen is egy speciális futó övet használtunk, ami mindkettőnk számára megkönnyítette a versenyt.

Miért tartod fontosnak, hogy jótékony sportolóként vegyél részt egy versenyen?
Kitartóbbá és küzdőbbé tesz a tudat, hogy nem csak magamért, hanem egy nagyobb célért küzdök. Jó érzéssel tölt el, hogy én is tehetek azért, hogy a világ ne legyen ennyire veszélyes a gyerekek számára.

Mi volt a legjobb élményed és ajánlanád-e másoknak is, hogy csatlakozzanak az UNICEF Csapathoz?
A HRD távon is természetesen viseltem az UNICEF pólót, a szurkolók között volt aki bekiabált, hogy szép dolog, hogy a gyerekekért futok. Ez plusz energiát és kitartást adott, örülök, hogy másokhoz is el tudom juttatni egy versenyen az UNICEF üzenetét és céljait.Másoknak is ajánlanám, hogy csatlakozzanak ehhez a szuper csapathoz és mentsünk együtt gyermekéleteket.

Mit üzensz azoknak, akik félnek belevágni egy adománygyűjtő kampányba, de szeretnének a közösség részei lenni?
Azt üzenném, hogy semmiképpen ne féljenek belevágni, mert új barátságok, új célok, új érzések várják őket az önkéntesség útján. Több lesz tőle az ember és emberibb hősöket talál, ha mások segítőivé válik.


 Itt tudsz sportolókra, helyszínekre vagy éppen versenyekre keresni.

AKTUÁLIS VERSENYEINK