UNICEF
Adományozzon! Adományozz
most!
Segítsd az UNICEF céljait!
Válassz összeget, vagy add meg egyszeri adományod összegét.
2000 Ft
4000 Ft
6000 Ft
UNICEF UNICEF
vissza
előre

Gyere és fuss velünk a gyermekek jogaiért!

Gyere és fuss velünk a gyermekek jogaiért!

Légy te is az UNICEF csapat tagja, és a 33. SPAR Budapest Maratonon vállalt részvételeddel hívd fel a figyelmet a gyermekek jogaira és gyűjts támogatást barátaid és ismerőseid segítségével az életükben zajló problémák megoldására. Közös erővel valódi változást tudunk elérni a világban.

A befolyt összegből az UNICEF folytatni tudja küzdelmét többek között az éhezés és ivóvízhiány, csecsemőhalandóság és nélkülözés visszaszorítása érdekében.Olyan ellátmányokat tud eljuttatni a rászorulóknak, amelynek segítségével a nehéz helyzetben lévő gyerekek egészségügyi helyzete jelentősen javulhat.

A fizikai szükségleteken felül éppolyan fontos figyelmet szentelnünk a gyermekek szellemi és lelki fejlődésének. Az oktatás elengedhetetlen ahhoz, hogy a jövő generációja tudatos, felelősségteljes döntéseket tudjon hozni. Ennek ellenére, vannak országok, ahol a lakosságnak majdnem a fele nem írástudó és a világon még mindig 123 millió fiatal lány és fiú él, aki még csak a betűket sem ismerhette meg gyerekkorában, illetve a világon 32 millió lány nem jár iskolába.

Az UNICEF nagy hangsúlyt fektet a gyermekek szellemi fejlődésére, amit az adományokból tud finanszírozni: gyerekbarát iskolákat épít, mobil osztálytermeket alakít ki, tanárokat képez ki, vagy akár egy egész oktatási rendszert épít újjá.Az UNICEF külön figyelmet fordít a lányok oktatására. A helyi kormányok munkáját támogatva segíti olyan stratégiák, gyakorlatok kialakítását, amelyek csökkentik az iskolából kimaradó lánygyermekek számát. Különös figyelmet szentel azokra a gyermekekre is, akik fegyveres konfliktus vagy katasztrófa sújtotta övezetben élnek, és emiatt oktatásuk félbeszakad. Oktatási dobozával (School-in-a-box) több osztálynyi gyermek számára tud egy „mobil iskolát” biztosítani, melyben többek között papír-írószerek, palatáblák, tanító poszterek, vonalzók, ollók, de táblafesték és egy labda is található.

A gyermekek egészséges lelki fejlődésére is nagy hangsúlyt fektet az UNICEF, kezdve az iskolákban kialakított társas kapcsolatok lehetőségével, egészen az ellenük elkövetett erőszakos bűncselekmények traumájának feldolgozásáig.
Jótékony kampányod során tűzz ki egy minimum 50.000 Ft-os támogatásgyűjtési célt és segítsd te is a gyermekeket!

Csatlakozz most

További információ ITT!Itt tudsz sportolókra, helyszínekre vagy éppen versenyekre keresni.

AKTUÁLIS VERSENYEINK