UNICEF
Adományozzon! Adományozz
most!
Segítsd az UNICEF céljait!
Válassz összeget, vagy add meg egyszeri adományod összegét.
2000 Ft
4000 Ft
6000 Ft
UNICEF UNICEF
vissza
előre

Hawaiin is tiszta szívvel a gyermekekért!Háder Richárd futókövetünk osztotta meg velünk a legfrissebb versenyélményét. Csodás környezetben, Hawaii szigetén vett részt az Xterra nevű eseményén az UNICEF Csapat színeiben. 

JELENTKEZZ TE IS A 33. TELEKOM VIVICITTÁRA

Mondanál egy pár szót kérlek magadról, és arról, hogy hogyan kerültél először kapcsolatba az UNICEF-fel?
Háder Richárd vagyok, a hétköznapokban rendszergazdaként dolgozom egy médiacégnél, de amint letelik a munkaidőm igyekszem keresni a számomra érdekes fotótémákat. Már hosszú ideje szerettem volna kitalálni, hogyan is foghatok neki a világot jobbá tévő terveimnek, és ebben óriási segítségemre van az imádott feleségem, Hédi. Ő talált rátok a neten, és így jött az ötlet egy évvel ezelőtt, hogy én is legyek futókövet. Először egy évvel ezelőtt neveztem be a Telekom Vivicitta 10km-es futásra a színeitekben. Előtte nap a feleségemmel együtt részt vettünk a 800m-es családi futáson, ahol egy flashmob keretein belül igyekeztünk felhívni a figyelmet a víz fontosságára, és hogy máshol sajnos a gyerekeknek is naponta több kilométert kell gyalogolniuk egy kis vízért.

Be tudnál minket avatni abba, hogy pontosan hogy is kell elképzelni Hawaiin ezt a versenyt, miért mentél pont oda és hogyan zajlott rá a felkészülés?
Miután elhatároztuk, hogy elmegyünk Honoluluba, helyszíneket és eseményeket kerestem, amiken részt lehet venni. Ekkor vettem észre, hogy ott lesz az Xterra versenysorozat záró része, ami Ohau szigetén és a Kualoa Ranch-en zajlik majd, ezeken a helyszíneken nagyon sok filmet forgattak (Jurassic park, Lost), ismerősek lehetnek.
A verseny napján hajnalban keltünk, hogy a város szívében levő találkozási pontról 7:00 órakor induló, igazi amerikai iskolabusszal kivigyenek minket a verseny helyszínére. A Kualoa Ranch-en már nagy volt a tömeg, nagyon sok országból érkeztek erre az eseményre, volt pár európai is, de mi voltunk az egyetlenek Magyarországról!
Én a 10km-es távra neveztem be, és hogy addig se unatkozzon az én szerető feleségem, őt pedig az Adventure Walk-ra, ami a Ranch-en visz körbe körülbelül egy 2,5 km-es szakaszon ahol az ember megnézheti kényelmes tempóval a forgatási helyszíneket. Sajnos az edzéstervembe beleszólt hogy az indulásunkat megelőző héten beállt a derekam, és nem bírtam felkelni az ágyból. Így a felkészülés elég kurtára sikeredett, pár alkalmas futás és kerékpározás volt az edzésem csak. Ezért még az is kétséges volt, hogy el tudok- e indulni a versenyen, de a vágy, hogy ott lehessek és teljesíthessem a távot, legyőzte a fájdalmakat, és 1 óra 5 perc alatt sikeresen teljesítettem: hegyre fel-hegyről le, keresztül egy patakon. Természetesen menet közben csináltam fotókat videókat is, hiszen ez egy csodálatos helyszín, ahova nem minden nap jut el az ember!
Miért tartod fontosnak, hogy jótékony sportolóként vegyél részt egy versenyen?
Szeretném minél több ember felé eljuttatni, hogy én támogatom az UNICEF munkáját havi rendszeres adománnyal is, és a versenyeken plusz adománnyal is. Mivel fizikálisan nem lehetek ott, ahol a segítségre szükség van ezért igyekszem így eljuttatni a segítségemet. Bevallom őszintén, hogy nem igazán szeretek futni. Nem azért futok hogy magamnak bizonyítsak. Az első alkalommal, és a felkészüléskor is ténylegesen azzal bíztattam magamat és az a kép lebegett előttem, hogy van olyan gyerek távol tőlem, akinek nincsen lehetősége olyan könnyen vízhez jutni mint nekünk.

Mi volt eddig a legjobb sporthoz köthető élményed, és ajánlanád-e másoknak is, hogy csatlakozzanak az UNICEF Csapathoz?
Az első futás alkalmával, amikor a szurkoló UNICEF-es lányok ösztönöztek, vagy amikor elhaladtam egy-egy UNICEF-es pólóban futó ember mellett igyekeztem én is kitartásra bíztatni őket. Az érzés, hogy az én teljesítményemmel felhívhatom a figyelmet az UNICEF-re számomra nagyon fontos. Aki sportol vagy szeretne, csak ajánlani tudom, hogy támogassák ezt a szervezetet a jelenlétükkel, és ha lehetséges akkor anyagiakkal is. Úgy érzem, hogy akkor tudjuk jobbá tenni a világot, ha felismerjük akár az apró lehetőségeket, amiket meg tudunk tenni, hogy másokon segíthessünk.
Gratulálunk Richárdnak és Hédinek!

Ha Te is csatlakoznál hozzánk az április 14-15-én megrendezésre kerülő 33. Telekom Vivicittán, JELENTKEZZ az UNICEF CSAPATBA! Fussunk együtt az újszülöttek megmentéséértItt tudsz sportolókra, helyszínekre vagy éppen versenyekre keresni.

AKTUÁLIS VERSENYEINK