UNICEF
Adományozzon! Adományozz
most!
Segítsd az UNICEF céljait!
Válassz összeget, vagy add meg egyszeri adományod összegét.
2000 Ft
4000 Ft
6000 Ft
UNICEF UNICEF
vissza
előre
AKTUÁLIS VERSENYEINK

33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Budapest, 2018. április 14.

33. TELEKOM VIVICITTA -  UNICEF AZ ÚJSZÜLÖTTEKÉRT


 

JELENTKEZZ MOST!

Újra itt az év legizgalmasabb sporteseménye, a 33. Telekom Vivicitta Városvédő Futás. A tavaszi lendülettel csatlakozz Te is az UNICEF Jótékony Sportolóihoz és fussunk együtt az újszülött gyermekek megmentéséért. Akár a félmaratonról, akár a rövidebb távokról van szó, ha a mozgás örömét adománygyűjtéssel kötöd össze, a saját céljaid elérése mellett sportkövetként a gyerekek hőse is leszel!

Az idén az újszülött gyermekek védelme érdekében indítjuk el adománygyűjtő kampányainkat. Legfőbb célunk, hogy minden gyermek élve jöjjön a világra, valamint, hogy a kritikusnak tekinthető első néhány hónapban biztosítva legyen  a számukra minden olyan feltétel, ami az életben maradáshoz szükséges. 

Tudtad, hogy:
*Naponta 7.000 újszülött baba veszti életét olyan okokból, amelyek megelőzhetőek lettek volna?
  Ez évente 2.6 millió gyermeket jelent.
*A szegény családok újszülöttjeinek 40%-kal kisebb az esélyük a túlélésre, mint a fejlett világban élőknek?
*A legfőbb okok között a higiénia, a hozzáértő szülészeti segítség, az oltások, és az élelem hiánya szerepelnek?
 
Tehetünk ellene!
* Megfelelő táplálással és élelem biztosításával!
* Vízzel, higiéniás körülményekkel és gyógyszerekkel!
* Szakszerű ellátással és védőnői tanácsadással a terhesség alatt és után!


 

Válaszd kampányod témájának a fenti célkitűzések valamelyikét és segíts, hogy minden baba élve jöhessen a világra és egészséges, boldog kisgyerek váljon belőle! Fuss velünk a Vivicittán, és cselekdjünk együtt az újszülött babák védelméért!


Az UNICEF Every Child Alive - Minden gyerek maradjon életben nevű kampánya a délkelet-ázsiai régiót és egyes olyan afrikai országokat céloz meg, ahol rendkívül magas a csecsemőhalandóság. A babák születésének napja és az onnan számított első 28 nap kritikusnak tekinthető az újszülöttek életében. A halálesetek 80%-a 3 fő oknak köszönhető, amelyek nemcsak kezelhetőek, de optimális körülmények között megelőzhetőek is lennének. A koraszülés okozta komplikációk, a szüléskori oxigénhiány, valamint az újszülötti fertőzések, vagyis a szepszis és a tüdőgyulladás a legveszélyesebbek. Fontosnak tartjuk, hogy a legszegényebb, vidéki területeken élő, iskolázatlan édesanyák pont ugyanúgy tudják gyermekeik számára biztosítani a túlélést, mint a szerencsésebb helyzetben lévő szülőtársaik. Ehhez egészségügyi létesítményekre és szakszerű orvosi, valamint védőnői ellátásra van szükség.

Az anyák számára, főleg a fiatalkorú anyukák esetében, a csecsemőgondozás sokszor különösen nagy kihívást jelent. Ennek oka egyrészt, hogy a kezdő édesanyák sokszor nem rendelkeznek a megfelelő ismeretekkel, és maguk is gyengék, kiszolgáltatottak vagy valamilyen traumát próbálnak feldolgozni a szülést követően. A babák szempontjából az anyatejes táplálás kiemelt jelentőséggel bír, hiszen az anyatej révén kapják meg a fejlődésükhöz szükséges védelmet. Az alultáplált gyerekek immunrendszerének megerősítéséhez az UNICEF vitaminkészítményekkel és kalóriadús, ásványi anyagokban gazdag élelmiszerkészítményekkel segíti a 6-59 hónapos gyerekek gyógyítását. A félévesnél fiatalabb csecsemők esetébent terápiás tejjel segítik a gyógyulást. Tavaly 2.5millió súlyosan alultáplált gyereket kezeltünk

Az úgynevezett WASH program célja, hogy az anyukák és gyermekeik hozzáférjenek a tiszta ivóvízhez, a babák megfelelő higiéniás körülmények között jöjjenek világra és cseperedjenek fel, valamint, hogy hozzájussanak azokhoz a védőoltásokhoz, amelyek segítik túlélésüket. 2017-ben 13.6 millió gyereket oltottunk be kanyaró ellen és közel 30 millió gyereknek biztosítottunk hozzáférést tiszta ivóvízhez.

JELENTKEZNÉL?
KATTINTS!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGED? ITT MEGTALÁLOD!

UNICEF CSAPATTAGGÁ VÁLNI 5 LÉPÉSBEN? EGYSZERŰ!


Ha további kérdéseid merülnének fel, keress minket a futas@unicef.hu email címen.
Telefonon is elérhetőek vagyunk: +36/1- 201-4923


 


Itt tudsz sportolókra, helyszínekre vagy éppen versenyekre keresni.

AKTUÁLIS VERSENYEINK