UNICEF
Adományozzon! Adományozz
most!
Segítsd az UNICEF céljait!
Válassz összeget, vagy add meg egyszeri adományod összegét.
2000 Ft
4000 Ft
6000 Ft
UNICEF UNICEF
vissza
előre

Fuss velünk a 32. Telekom Vivicittán!

            
2017. április 8-9.
 
Az UNICEF futókövetek hősök. Legyél jótékony futókövetünk április 8-9-én és ments gyermekéleteket!
 
TÖLTSD KI JELENTKEZÉSI LAPUNKAT ÉS CSATLAKOZZ HOZZÁNK MOST!
 
„Az alultápláltság néma fenyegetés gyerekek milliói számára”- áll a Humanitarian Action for Children, vagyis a gyermeket megcélzó humanitárius segélyprogram 2017-es jelentésében. A nemzetközi segélyszervezet becslése szerint 7,5 millióra tehető azok száma, akiket elsődlegesen érint az alultápláltság veszélye. A probléma középpontjában afrikai országok állnak, úgymint Angola, Jemen, Nigéria, Szomália és Dél-Szudán, ahol 2017 elejére égetően súlyossá vált a probléma.

Angolában 37.800 súlyosan alultáplált 5 év alatti gyereket sikerült eddig terápiás kezelésben részesíteni, amellett, hogy tiszta ivóvizet, sárgaláz és kanyaró elleni oltásokat valamint oktatási programot biztosított a szervezet az ott élő gyermekek és szüleik számára.

Dél-Szudánban az UNICEF tavaly 184.000 alultáplált gyereket kezelt. Ez a szám 50%-kal magasabb, mint amennyit 2015-ben mértek, és 135%-kal több a 2014-es adatoknál.

Jemenben, ahol az elmúlt 2 évben durva harcok dúlnak, jelenleg 462.000 kisgyerek szenved súlyos alultápláltságban, ami a 2014-es évekhez képest 200%-os növekedést jelent.

Északkelet-Nigériában ugyanez a szám az idén elérheti a 450.000-ret.

Szomáliában a szárazság okozza a legnagyobb gondokat, amelynek következtében a lakosság több mint felét, vagyis 6,2 millió embert érint az éhínség, ebből 185.000 a gyerek. Sajnos ez a szám a következő hónapok során akár 270.000-re is nőhet.

A kóros alultápláltság, amely nemcsak az élelem teljes hiányából eredhet, hanem ugyanúgy a megfelelő minőségű és tápanyagtartalmú élelmiszerek nélkülözéséből is, visszafordíthatatlan károkat okozhat a gyermekek számára. Ellehetetleníti a mentális és fizikai teljesítőképességüket, gátolja a szervi fejlődésüket és a legsúlyosabb esetben halálhoz vezet.

 
Az idő vészesen fogy, de még nem késő cselekednünk! A 2011-es súlyos éhínség, amely Afrika szarvát érintette nem ismétlődhet meg!

MIT TESZ AZ UNICEF?

Az UNICEF elkötelezetten küzd a gyermekek jólétének biztosításáért és jogaik védelméért világszerte. Partnereivel együttműködésben 190 országban dolgozik azért, hogy az támogatók adományainak köszönhetően a gyakorlatban is megvalósulhasson az életmentő tevékenység. Az UNICEF közreműködésével krízisközpontokat tudnak felállítani, ahol szakorvosok és ápolók segítségével magas kalóriatartalmú élelmiszercsomagokat, terápiás mogyorókészítményt, speciális tejkészítményt és vitamindús müzli szeletet biztosítanak a rászoruló kisgyerekeknek. A kezelések során figyelemmel követik felépülésüket, valamint oktatási és egészségügyi programot nyújtanak a szülők számára. 

 
Azzal, hogy velünk futsz, Te is segíted az UNICEF munkáját, hogy még több alultáplált gyereket tudjunk megmenteni az éhezéstől! 


 Itt tudsz sportolókra, helyszínekre vagy éppen versenyekre keresni.

AKTUÁLIS VERSENYEINK