UNICEF
Adományozzon! Adományozz
most!
Segítsd az UNICEF céljait!
Válassz összeget, vagy add meg egyszeri adományod összegét.
2000 Ft
4000 Ft
6000 Ft
UNICEF UNICEF
vissza
előre

Sportkövetként a 33. Telekom Vivicittán?

Csatlakozz hozzánk most!A világon 7.000 újszülött gyerek hal meg naponta.

Ez azt jelenti, hogy ahogy ezeket a sorokat olvasod, valahol a világon egy anyuka épp most veszti el a kisbabáját.

A jelenséget azonban közös erővel megállíthatjuk, és most Te is tehetsz azért, hogy a csecsemőhalandóság mértéke világviszonylatban lecsökkenjen. Hogy hogyan? Sportolj az UNICEF Csapatban és folytass 
adománygyűjtő kampányt!

A befolyt összegből az UNICEF olyan létesítményeket, orvosi és szülésznői felszereléseket biztosít, amelyek lehetővé teszik a biztonságos szülést a legkiszolgáltatottabb körülmények között is. A világ számos pontján az újdonsült anyukák számára sokszor bábák, szülésznők és védőnők nyújtanak azonnali segítséget, akik a legnehezebben megközelíthető helyekre is eljutnak.

Az UNICEF a higiéniás körülmények megteremtéséhez alapvető orvosi felszereléseket biztosít, valamint egészségügyi szakembereket képez ki és lát el eszközökkel. Fertőtlenítőszerrel, gyógyszerekkel és oltásokkal éri el az egészségügyi kockázatok lecsökkentését, és oktatási programokkal segíti az újdonsült anyukákat a csecsemőgondozás terén. Az anyatejes táplálás népszerűsítése mellett az alultáplált kisbabákat kezelésbe veszi, amit a 6 hónapnál fiatalabb gyerekek esetében terápiás tejjel, a nagyobbaknál magas kalóriatartalmú élelmiszerkészítménnyel valósít meg. A tiszta ivóvíz minden körülmények között alapvető szükséglet. A meglévő források biztonságossá tételét víztisztító tablettával éri, ahol pedig nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű és minőségű készlet, ott kutak fúrásával, valamint vízszállítmányok biztosításával segíti a közösségeket.

Annak ellenére, hogy az elmúlt években az 5 éven aluliak körében egészen jó eredményeket sikerült elérni a gyermekhalandóság megállítása terén, az újszülöttek esetében ez a folyamat nagyon lassan zajlik. Még nem késő cselekednünk! Megfelelő egészségügyi ellátással és szakértői beavatkozással a leginkább rászoruló anyákat és kisbabáikat is elérhetjük, legyenek bárhol a világon, bármilyen nehéz körülmények között!

Jótékony kampányod során tűzz ki egy minimum 50.000 Ft-os támogatásgyűjtési célt és segítsd Te is az újszülött gyerekeket!

50.000 Ft-ból az UNICEF biztosítani tud egy szülésznői csomagot, amely tartalmazza azokat az alapvető orvosi eszközöket, amelyekre a szülőszobában feltétlenül szükség van.10.000 Ft-ból 100 darab magas kalóriatartalmú élelmiszerkészítmény szerezhető be, amelyet a súlyosan alultáplált gyerekek kezelésére biztosítunk 6 hónapos kor felett.
5.000 Ft-ból 25 egység terápiás tejet lehet biztosítani a 6 hónapos kor alatti alultáplált csecsemők számára
3.000 Ft-ból 300 db víztisztító tabletta szerezhető be a meglévő források fertőtlenítésére
2.000 Ft-ból 40 adag védőoltást lehet beszerezni a kolera és a kanyaró megfékezéséreItt tudsz sportolókra, helyszínekre vagy éppen versenyekre keresni.

AKTUÁLIS VERSENYEINK